Ga naar de inhoud

Over ons

Over M&M Rotating

M&M Rotating

In de huidige tijd van besparingen is het van het grootste belang om zorgvuldig met uw onderhoudsbudget om te gaan. De moeilijkheid ligt natuurlijk in het bepalen van de standtijd van uw installatie en de hoeveelheid onderhoud welke er vervolgens gepleegd moet worden. U wilt immers niet te snel installatiedelen gaan wisselen, maar te lang wachten kan gevolgschade en ongewenste stilstand met zich meebrengen. Het vinden van het geschikte moment om onderhoud te plegen, is waar ik u bij van dienst kan zijn door het uitvoeren van trillings- en onderzoeksmetingen, sonisch en ultrasonisch luisteren, thermografie, uit- en inwendige inspecties, oliemonsteranalys

Rotating assets zijn vaak kritische installaties. Helaas is mijn ervaring dat er niet genoeg aandacht is voor het beste onderhoud. Hierdoor ontstaan er vaak schades die voorkomen hadden kunnen worden. Veelvoorkomend probleem is het smeren van de lagers of beter gezegd het gebrek daaraan.

Recent hebben we een grote ventilator gemeten met onze meetapparatuur. Deze ventilator is zeer kritisch omdat hij de gehele oven van verbrandingslucht voorziet. Hierdoor mag de ventilator niet onverwacht stilvallen. Door deze ventilator te meten hebben we in vroegtijdig stadium lagerschade geconstateerd. Hierdoor heeft de klant tijdig de juiste onderdelen kunnen bestellen en onderhoud van de ventilator in kunnen plannen.

Michel Konijn

Michel Konijn

CEO / Founder
Michel Prinsen

Michel Prinsen

Rotating Equipment Specialist